Novosadski sajam: Ocenjivanje kvaliteta proizvoda u doba korone

Na Novosadskom sajmu septembar je bio mesec ocenjivanja kvaliteta proizvoda, ali i uručenja priznanja, nekima još u septembru, a ostalima s početkom oktobra ona su stigla u ruke.

Ocenjivanje kvaliteta proizvoda na Novosadskom sajmu, ove godine organizovano je u specifičnim uslovima baš kao i sama dodela priznanja, u Kongresnom cetnru „Master“, na kojoj su dobitnici poštovali sve preporučene epidemiološke mere i otišli sa priznanjima u rukama i osmesima iza maski.

Učesnicima koji su uzorke prijavljivali u robnim grupama proizvodi od voća i povrća, supe, začini, dodaci jelima, mineralne vode, osvežavajuća bezalkoholna pića, kafa, čaj, meso i prerađevine od mesa uručena su priznanja.

Industrija mesa „Karneks“, Vrbas nagrađena je Velikim šampionskim peharom i zvanjem Apsolutnog šampiona za najviši kvalitet vrlo širokog asortimana ocenjenih proizvoda. U grupi meso i prerađevine od mesa Pehare Novosadskog sajma poneli su „Bibli“, Beograd i Mesara „Burjan“, Pančevo za vrlo visok kvalitet ocenjenih proizvoda.

Veliki šampionski pehar, u grupama proizvodi od voća i povrća, kafa i čaj, ponele su banjalučka „Vitaminka“, zvornička „Vitinka“ i novosadska Kafa „Dobro jutro“ za vrhunski kvalitet ocenjenih proizvoda.

U istoj grupi Srebrnim šampionskim peharom nagrađena je Fabrika domaćih ukusa, Obrenovac.

NAJBOLJI U AGROBIZNISU

Kruna vrednovanja kvaliteta je i titula „Najbolji u agrobiznisu“. Ove godine uručeno je osam nagrada.

Mr Nadira Duraković, Gradačac BiH, sa Novosadskog sajma odlazi sa dva priznanja „Najbolji u agrobiznisu“ i to za najbolji naučno-istraživački rad u agrobiznisu, kao i za najuspešniju ženu u agrobiznisu, u oblasti pčelarstva. Najuspešnija žena u agrobiznisu, ali u oblasti tradicionalne proizvodnje je Dragana Staraček – „Zanatske čarolije“, Futog, a u oblasti zanatske proizvodnje konditorskih proizvoda Olja Jurišin iz Novog Sada.

„Pčelinja klinika“ Jozefa i Marije Gašparovski u Bačkom Novom Selu je najbolje poljoprivredno gazdinstvo. Za inovaciju godine u agrobiznis sektoru nagrađen je beogradski „Bibli“, dok je za dezinfekciona zaštitna sredstva u agrobiznisu – „silver sab“ nagrađen „Evro Pan institut“, Pančevo. Opština Vladimirci je nagradu „Najbolji u agrobiznisu“ osvojila kao najuspešnija lokalna zajednica u podsticanju agrobiznisa.

VINA I JAKA PIĆA

Učesnici ocenjivanja kvaliteta vina i jakih alkoholnih pića stigli su do svojih priznanja koja su im uručena na svečanosti na Novosadskom sajmu u septembru.

„Najbolji u 2020“ su Vinarija „Grabak“, Vrnjačka Banja, nagrađena Velikim šampionskim peharom za vrlo visok kvalitet ocenjenih belih, roze i crvenih vina.

Za vrlo visok kvalitet velikog broja ocenjenih uzoraka voćnih rakija Veliki šampionski pehar Novosadskog sajma pripao je Slobodanu Seniću iz Viševca, Opština Rača. Među onima koji su na vrednovanje ponudili i vina i jaka alkoholna pića najbolja su bila beogradska „Patrijaršijska dobra“ te su Velikim šampionskim peharom nagrađena za vrlo visok kvalitet veoma širokog asortimana voćnih rakija, vina, specijalnih rakija i likera.Vitrine beogradske Vinarije „Nikad nije kasno“ Pehar Novosadskog sajma će krasiti za vrhunski kvalitet ocenjenih belih i crvenih vina, a Vinarije „Ilić – Nijemčević“, Bikić Do, za izuzetan kvalitet ocenjenih belih vina.

Peharima Novosadskog sajma nagrađeni su i Destilerija „Rajin“, Banatsko Novo Selo za visok kvalitet širokog asortimana voćnih rakija, „Destilerija Pigmalion, Eko plantaže Tamnjanica“, Bela Palanka – za vrlo visok kvalitet asortimana voćnih rakija i likera i kruševački „Šmek 037“ – za visok kvalitet ocenjenih voćnih rakija i rakije od grožđa. Sa istim priznanjem, Peharom, sa Novosadskog sajma odlazi i „Vinska kuća Milinčić“, Aleksandrovac nagrađena za vrlo visok kvalitet ocenjenih uzoraka jakih alkoholnih pića i vina.

Stručne komisije Novosadskog sajma su radile u neuobičajenim uslovima, baš kao i učesnici kojih je bilo 70, a prijavili su 163 uzorka na vrednovanje. Vina i jaka alkoholna pića su stigla iz Srbije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Hrvatske.

PČELARI

Dijetetske proizvode na bazi meda i meda vrhunskog kvaliteta ima Pčelarska farma „Jović Tomislav i Milena“, Užice i za takav uspeh nagrađena je Velikim šampionskim peharom Novosadskog sajma i zvanjem apsolutnog šampiona.

Srebrni šampionski pehar je poneo „Timomed“, Knjaževac za vrhunski kvalitet meda i dijetetskih proizvoda na bazi meda, dok je Peharom Novosadskog sajma nagrađena Nadira Duraković, Gradačac, BiH, za vrhunski kvalitet preparata na bazi pčelinjih proizvoda.

Učesnici vrednovanja kvaliteta su ponudili i oprema za pčelarstvo, sredstva za ishranu i lečenje pčela izuzetnog kvaliteta. Veliki šampionski pehar Novosadskog sajma osvojen za vrhunski kvalitet opreme za pčelarstvo, ostaje u Novom Sadu, a ponela ga je „Miba Apis“. Srebrnim šampionskim peharom nagrađena je „Medena plus“, Mehovine za kvalitet opreme za pčelarstvo. Pehare Novosadskog sajma, osvojene za vrhunski kvalitet opreme za pčelarstvo, u Batočinu i Jarkovac odnose „Tehnoplast Gligorijević“ i „Apis plus“.

Uprkos specifičnim uslovima u kojima su radili, ali i prijavili svoje proizvode na ocenjivanje kvaliteta, učesnika je ove godine bilo više nego prethodne. Njih četrdesetdvoje je ukazalo poverenje Novosadskom sajmu, a priznanja koja su danas stigla u njihove ruke će sigurno im biti podstrek u borbi za još bolje proizvode, klijente, kupce i tržište.

Dodela priznanja je organizovana u Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera.

NAJBOLJI U 2020.

Najuspešnijima na ocenjivaju kvaliteta uručena su priznanja u robnim grupama: Prozvodi na bazi lekovitog bilja; Jestiva ulja i slični proizvodi, konzumna jaja; Semenski materijal biljne proizodnje, kao i Proizvodi na bazi žita i brašna. Ocenjivanje kvaliteta proizvoda i usluga ove godine je organizovano pod nazivom “Najbolji u 2020”.

Veliki šampionski pehar i zvanje Apsolutnog šampiona, za vrhunski kvalitet i širok asortiman pekarskih proizvoda poneo je Don Don sa Novog Beograda. U istoj robnoj grupi – Proizvodi na bazi žita i brašna, Zanatska radnja Stanić NM, Aranđelovac, nosilac je Srebrnog šampionskog pehara, dok su Pehar Novosadskog sajma osvojili Žitosrem Inđija, DPS Klas Group u Šapcu i novosadska ILI Kompani.

Institutu za ratarstvo i povrtarstvo, Novi Sad osvojio je Veliki šampionski pehar za izuzetan kvalitet i širok asortiman semenskog materijala žita, industrijskog i krmnog bilja. U robnoj grupi semenski materijal biljne proizvodnje dobitnik Srebrnog šampionskog pehara je Al Dahra Srbija DOO – Agroseme, Beograd, za izuzetan kvalitet semenskog materijala žitarica.

Sinefarm, Beograd, nagrađen je Velikim šampionskim peharom za vrhunski kvalitet i širok asortiman proizvoda na bazi lekovitog bilja.

Jaje Produkt sa Čeneja je za vrhunski kvalitet svežih konzumnih jaja ponelo Veliki šampionski pehar.

Izvor: Agro Vesti

 

 

 

Ova objava je deo projekta koji je podržala Gradska uprava za kulturu Grada Novog Sada.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*