Ne može preko reda

Ministar pojloprivrede Branislav Nedimović ponovio je da je obezbeđeno dovoljno novca za odobravanje podsticaja za nabavku novog traktora u 2017. godini.

On je poručio poljoprivrednicima da ne veruju onima koji kažu da do subvencija mogu da dođu nekom „prečicom“.

„Nemojte da vas obmanjuju da može nešto preko reda da se završi, postoji info telefon u ministarstvu, da pozovete i prijavite ako neko pokuša da vas obmane“, rekao je Nedimović u Raškoj.

Govoreći o redovima poljoprivrednika ispred ministarstva, koji su želeli da podnesu zahtev za subvencije, Nedimović se našalio da je to „staro srpsko pravilo“.

„Sišao sam među njih, odmah ujutro u 8.00 sati, pitam ih, ljudi što čekate, konkurs traje mesec i po dana, ima dovoljno novca. Kažu, nama su rekli da nema dovoljno novca“, ističe ministar.

Navodeći da se prvi put posle ko zna koliko godina subvencioniše sa 50 odsto nabavka novih traktora u sektoru voćarstva, povrtarstva, vinogardarstva, Nedimović je rekao da novca ima sasvim dovoljno.

„Imamo i unutrašnje rezerve ukoliko se pojavi veći broj zahteva. Sinoć sam razgovarao i sa premijerom o tome, pošto je do juče stiglo 208 zahteva. Drago mi je, to znači da smo pogodili meru“, naveo je Nedimović.

 

Izvor: B92http://www.b92.net/biz/vesti/agro-biz.php?

foto: Agrobiz.hr

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*