Manje teorije, više prakse

Rumska Poljoprivredno prehrambena škola "Števan Petrović Brile" ima modernu farmu svinja i može da se pohvali dobrim genetskim materijalom.

Rumska Poljoprivredno prehrambena škola „Števan Petrović Brile“ jedna je od retkih takve vrste u Vojvodini, koja ima modernu farmu svinja i koja se može pohvaliti dobrim genetskim materijalom. U prilog tome govori i podatak da je škola kupila šest visoko kvalitetnih nazimica, koje treba da se prase već polovinom mesaca, i dva nerasta rase landras i durok. Na farmi će raditi učenici, a visoko kvalitetnu prasad moći će da kupuju svi stočari, ne samo iz Rume nego iz čitavog Srema.

Kvalitetna praktična nastava

Dugo se čekalo na kupovinu kvalitetnog priprlodnog materijala kako bi novoizgrađeni kabinet za veterinu u rumskoj Poljoprivrednoj školi počeo da radi. Svinje su kupljene sredstvima škole, a izdvojeno je blizu pola miliona dinara. Na radost učenika i profesora, kvalitetna praktična nastava može da počne.

„Još kada je krenula izgradnja kabineta za veterinu i stočarstvo, a to je bilo prošle godine, planirali smo nabavku priplodnog materijala. Želja nam je da napravimo modernu farmu od koje će koristi najviše imati sami učenici naše škole. Insistiramo na praktičnoj nastavi tako da će veterinari i stočari sve što nauče iz knjige praktično primeniti i u praksi. Zajedno sa svojim profesorima vodiće farmu, a to će im kada u budućem životu i radu koristiti“, kaže direktor škole Milan Pupovac.

 

Izvor: Agroklub

Autor:Zlatko Markovinović

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*