Prvi put online: Održan Poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Na platformi expoonline.rs, završen je prvi Međunarodni poljoprivredni sajam.

Ušao je u istoriju sa 205 izlagača, iz 8 zemalja (Češke, Holandije, Hrvatske, Italije, Turske, Španije, Mađarske i Srbije), među njima su i odgajivači i „Najbolji u 2020“. Sajam je videlo 73.000 posetilaca. Održano je 312 B2B sastanaka i 48 stručnih skupova koje je pratilo oko 9000 gledalaca.

Višestruko povezivanje kompanija, institucija i pojedinaca – učesnika sajmova i poslovne publike Novosadski sajam je omogućio razvijanjem platforme za organizaciju virtuelnih sajmova.

Prvi poslovni događaj je Međunarodni poljoprivredni sajam onlajn koji je održan od 14. do 23. decembra. Na taj način je Sajam, koji je tokom 87 godina od volovskih kola stigao do virtuelnog prostora, obeležio kraj 2020. godine i svima koji posluju u agrobiznisu ili se bave poljoprivredom i granama koje se na nju naslanjaju omogućio bolje poslovne rezultate u 2020.

Virtuelni sajam je osmišljen, ne kao zamena, već kao dopuna tradicionalnog Međunarodnog poljoprivrednog sajma u narednim godinama. On bi u osamdesetosmom izdanju trebalo da oboji zatvoreni i otvoreni prostor Novosadskog sajma od 15. do 21. maja naredne godine. Takvom sajmu, koji će, nadamo se, biti održan u bezbednom i sigurnom okruženju, Virtuelni sajam će biti snažna podrška.

Za posetioce onlajn Poljoprivrednog sajma bili su pripremljeni mnogobrojni popusti i akcije izlagača.

ITN je pripremio popuste od 5-15% za mehanizaciju sa lagera, kao i predsezonske akcijske cene za ranu potvrdu nabavke mašina za sledeću sezonu.ITN je tokom sajma nastavio sa akcijom „staro za novo“ za teleskopske utovarivače.

Agropanonka je tokom Poljoprivrednog sajma odobravala popuste na poljoprivednu mehanizaciju do 1.500 eur, a obezbedila je i značajno bogatiju standardnu opremu.

Milurović komerc na onlajn Sajam donosi četiri nova modela „kubota“ traktora. Davao je garanciju na pet godina ili 5.000 radnih sati, a priključne mašine nudio je po akcijskim cenama.

Delta agrar je među novitetima stavio akcenat na semena i pesticide, a traktore i priključnu mehanizaciju nudio je po sniženim cenama. Najveće interesovanje, kao što se i očekivalo, bilo je za ratarske traktore „Landini Landpower 165 T-Tronic“ po ceni 59.500 evra i „Landini serija 5-110 H“ u full opremi za 46.000 evra. Od traktora namenjenih u voćarskoj proizvodnji po nižoj ceni bili su ponuđeni „landini“ serija 2-050 i 2-060 sa cenama 24.000 i 25.000. Sve cene izražene su bez PDV-a.

Sa sajamskim akcijama nastupio je i Hanna Instruments. Sve kompanije u sektoru hrane i pića, koje su se registrovale na sajtu Hanna Instrumentsa dobile su 15% popusta pri kupovini tokom Sajma, kao i do kraja 2020. Registracijom tokom Sajma, ostvarili su i popust od 5% do kraja 2021. godine.

Javno preduzeće „Putevi Srbije“ za svaku dopunu elektronske naplate u iznosu od 6.000 dinara i više, tokom Međunarodnog poljoprivrednog sajma poklanjali su uređaj za elektronsku naplatu.

Izlagači su doneli i novitete, pa je tako, između ostalih Agrogas predstavio dva nova modela traktora „tafe 4615“ i „tafe 6515“.

Izlagači su u saradnji sa finansijskim institucijama pripremili i specijalne uslove kupovine, što je još jedan od benefita za sve posetioce.

Svim posetiocima omogućen je neograničen broj dolazaka na Međunarodni poljoprivredni sajam. Bilo je potrebno samo da se besplatno registruju na adresi expoonline.rs.

Izvor: Agro vesti

 

 

 

Ova objava je deo projekta podržanog od strane Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*