Manifestacija posvećenja čvarku: Održan Čvarak fest u Kaću

Deseti, jubilarni „Čvarak fest“, koji promoviše jedan od najpoznatijih vojvođanskih gastronomskih proizvoda, otvoren je u nedelju 3. novembra u Kaću.

Kao i do sada, domaćini su organizovali takmičenje u pravljenju čvaraka, tradicionalne slane poslastice svih ljubitelja dobrog zalogaja. Koliko god neki čvarak smatraju nusproizvodom mesne industrije, mora da se zna da je on u pravom smislu reči postao delikates.

Foto: Agro Vesti
Foto: Agro Vesti

„Čvarak fest“ je okupio brojne izlagače koji su predstavili svoje proizvode. Manifestacija je imala, takođe, i izložbeni karakter, pa su predstavljeni likovni i literarni radovi na temu čvaraka, kao i prateće mašine i oprema u obradi čvaraka. Brojni posetioci ove gastronomsko-turističke manifestacije, osim u dobroj hrani i piću, mogli su da uživaju i u bogatom kulturno-umetničkom programu.

Foto: Agro Vesti
Foto: Agro Vesti

Ovogodišnji „Čvarak fest“ je imao međunarodni karakter zbog učešća ekipa iz Severne Makedonije i Grčke, koji su predstavili i njihove nacionalne igre, a predsednik Organizacionog odbora „Čvarak fest“ Miroslav Piljić se zahvalio gradonačelniku Novog Sada na podršci, ističući da se ove godine prijavio rekordan broj učesnika, 50 ekipa i više od 100 izlagača. – Razmišljamo da u narednim godinama manifestacija preraste u sajam – najavio je Piljić.

Izvor: Agrovesti

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*