Izvoz rafinisanog suncokretovog ulja u boci ostaje slobodan

Sunflower oil. Factory line of production and filling of refined oil from sunflower seeds. Factory conveyor of food industry.

Vlada Srbije usvojila je inicijativu Grupacije proizvođača biljnih ulja Privredne komore Srbije da ostane slobodan izvoz rafinisanog suncokretovog ulja u boci, a da se privremeno zaustavi izvoz sirovog ulja.

Razmatra se i predlog prema Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da se dozvoli izvoz brašna i pšenice za domaće proizvođače koji imaju već unapred potpisane ugovore kako bi ih ispoštovali i održali stečene pozicije na evropskom i tržištu regiona.

Komora će sledeće sedmice organizovati sastanak sa izvoznicima voća i povrća u Rusku Federaciju kako bi se definisale dalje zajedničke aktivnosti u vezi izvoznog plasmana ovih proizvoda i razmotrile mogućnosti alternativnih tržišta.

U saopštenju PKS navodi se i da je ove nedelje održan sastanak sa predstavnicima građevinske industrije povodom krize u Ukrajini i kako je istaknuto, svakodnevno se prati situacija na domaćem i međunarodnom tržištu građevinskog materijala sa ciljem da se ublaže posledice poremećaja cena na izvođenje građevinskih radova.

Izvor: Agro vesti

 

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*