Sajam ekologije 2019. Novi Sad

Od 2. do 6. oktobra, na Novosadskom sajmu u Novom Sadu, tradicionalno je održan Sajam ekologije, u okviru Međunarodnih sajmova Lorist.

Akcenat na ovogodišnjem Sajmu ekologije bila je primarna selekcija otpada kao i zaštita vode i vodnih tokova, ali i reciklaža raznog materijala. na Sajmu je učestvovao velik broj izlagača kako iz zemlje tako i inostranstva.

Foto: Agro vesti

Među izlagačima je bila i kompanija Prozeda, iz Nemačke. Predstavila je WAMOS – potpuno automatizovan sistem za nadgledanje parametara vode. Sistem omogućuje dugoročno i autonomno beleženje vrednosti kiseonika, PH i temperature, uz slanje podataka sms-om, kao i pravljenje grafičkog prikaza trenda kvaliteta vode tokom sezona.

Stalni izlagač na Sajmu ekologije svake godine je i udruženje „Čepom do osmeha“, koje pomaže deci sa posebnim potreba u nabavci raznih pomagala koje im olakšavaju svakodnevicu.

Kao atrakcija Sajme ekologije upriličeno je i sečenje Bane, što je deci bilo posebno interesantno.

Foto: Agro vesti

Udruženje „Čepom do osmeha“ održalo je radionicu na temu ekologije, reciklaže i sortiranja otpada, mališanima iz osnovne škole „Nikola Tesla“ iz Novog Sada. 

Đaci su se u okviru edukativne radionice aktivno uključivali u igranje raznih igrica koje ovo udruženje svake godine organizuje za njih.

Foto: Agro vesti

Algo tehnology, jedan od izlagača na Sajmu ekologije, postigao je dogovore i plasiranju fermentora Algo kompostera na tržište Rusije, dok su predstavnici Borplastike uspostavili saradnju sa firmama iz Nemačke i Makedonije.

Na Sajmu ekologije, uz podršku partnera, resornih institucija, organizacija i firmi, organizovane su edukacije i aktivnosti koje stavljaju u fokus ekološke teme i zaštitu životne sredine. Nisu izostale ni informacije o aktivizmu mladih, kao ni radionice posvećene svim uzrastima.

Izvor: Agro vesti

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*