Raspisan međunarodni tender za izradu softverskog rešenja za e-Agrar

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je međunarodni tender za izradu softverskog rešenja za e-Agrar, a ponude se mogu poslati do 22. februara.

Reč je o razvoju platforme za onlajn registrovanje više od 400.000 poljoprivrednih gazdinstava i efikasnije upravljanje isplatama podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Digitalna platforma eAgrar počeće da radi u julu, a razvija se u okviru projekta Konkurentna poljoprivreda, koji finansira Svetska banka.

Kako je navedeno u tenderu, e-Agrar je prvi veliki korak ka stvaranju integrisanog administrativnog i kontrolnog sistema državnih podsticaja u poljoprivredi odnosno sistema za implementaciju i kontrolu plaćanja direktnih plaćanja i subvencija u okviru mera ruralnog razvoja vezanih za poljoprivredno zemljište.

Platforma e-Agrar će se sastojati od više softverskih podsistema. Među njima su Registar subvencija, Registar farmi, podsistem za upravljanje dokumentacijom, veb portal za prijavljivanje, kao i podsistem za razmenu podataka između različitih registara, što su sve komponente neophodne za prijem i procesuiranje zahteva za ostvarivanje prava na državne subvencije.

Izvor: Dnevnik.rs

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*