Poljoprivreda online: Otvoren Poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Beograd, 9. decembra 2020 - Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabic na predstavljanju rezultata godisnjeg istrazivanja "Osmo prolazno vreme - poverenje i zadovoljstvo investitora" Americke privredne komore u Srbiji (AmCham). TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE /SLOBODAN MILJEVIC/ bs

Premijerka Srbije Ana Brnabić otvorila je danas Poljoprivredni sajam u Novom Sadu, koji se ove godine zbog epidemije korona virusa prvi put održava onlajn, poručujući da će se nastaviti ulaganja u poljoprivredu, kako bi se i dalje jačali i razvijali i poljoprirveda i prehrambena industrija.

U onlajn obraćanju, Brnabić je istakla da je 2020. godina najbolje do sada pokazala značaj poljoprivrede i prehrambene industrije.

„Ponosna sam što je Srbija bila jedna od retkih zemalja koja je na početku pandemije bila zemlja koja ni u jednom trenutku nije imala nestašice hrane i prehrambenih proizvoda“, rekla je Brnabić.

Zbog toga je premijerka zahvalila svim poljoprivrednim proizvođačima i prehrambenoj industriji, što su, kaže, bili spremni i uspeli da uprkos takvim okolnostima pokažu žilavost i otpornost.

Brnabić je navela da Srbija ne samo da nije imala nestašice hrane, već upravo suprotno, bila je u mogućnosti da pomogne drugima, koji su u tom trenutku imali nestašice.

„Ovo nam služi kao dalji podstrek da još više ulazemo u poljoprivredu i da snažnije krenemo u transformaciju iz zemlje koja izvozi poljoprivredne proizvode i sirovine u zemlju koja izvozi hranu, proizvode sa dodatnom vrednošću“, rekla je premijerka.

Zato je, kaže, u mandatu ove vlade prehrambena industrija premeštena iz nadležnosti resora Minstarstva privrede u resor poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ona je navela da je sigurna da će se već 2021. godine videti konkretni rezultati tog poteza, odnosno da će se videti da poljoprivreda i prehrambena industrija daju novu, dodatnu vrednost za ukupan ekonomski rast Srbije.

„Računajte na podršku Vlade Srbije. Nastavljamo da investiramo. Poljoprivreda je jedna od važnijih komponenti našeg plana razvoja “Srbija 2025“, da nastavimo da jačamo i dalje razvijamo i poljoprivredu i prehrambenu industriju“, poručila je Brnabić.

Premijerka je čestitala organizatorima što se sajam, i pored epidemije ipak organizuje, onlajn, uz učešće više od 130 proizvođača iz osam zemalja.

Međunarodni poljoprivredni sajam počeo je danas i traje do 18. decembra, a građani će manifestaciju moći da putem sajta na www.expoonline.rs.

Izvor: Tanjug

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*