Pršte od zdravlja – jaja Japanskih prepelica

Imunitetom, sopstvenim i svojih bližnjih, zaokupljeni su u ovim korona-danima mnogi građani, a kao pomoćno sredstvo za njegovo jačanje često koriste i jaja japanskih prepelica.

Zbog toga u medijima kolaju priče odgajivača japanskih prepelica da ne mogu da udovolje tražnji sve brojnijih kupaca. Da li je tako i u srednjobanatskom regionu, pitali smo jednog od proizvođača Branka Latinovića iz Elemira.

– Tražnja za jajima japanske prepelice zaista se uvećala, uprkos činjenici da je zbog pandemije kontakt sa zainteresovanim kupcima otežan – veli Branko Latinović, koji odavno ima i svoj ustaljeni spisak zadovoljnih kupaca. – Ipak se nađe neki način, na obostrano zadovoljstvo. Zbog novonastale situacije, ovih dana sin Nikola i ja proširili smo kapacitete i obnovili jato, praktično smo 200 posto u ovoj priči. Osim u samom Elemiru, kao i Zrenjaninu, veliki deo plasmana ostvarimo u Novom Sadu, koji je daleko jače tržište.

Branko prepelice drži u veoma dobrim uslovima, a osnov u ishrani su žito i kukuruz koje sam proizvodi, uz sve obavezne dodatke za pravilno gajenje te živine.

O blagodeti konzumiranja jaja japanskih prepelica odavno je sve poznato, pa kod Latinovića dolaze ljudi koji znaju šta hoće i na koji način mogu ostvariti zdravstveno poboljšanje.

– To je rad na duge staze, u kojem se poverenje mukotrpno gradi, a lako gubi. Zbog toga smo maksimalno posvećeni i najsitnijim detaljima i vodimo računa o tome da jaja budu vrhunskog kvaliteta. Naravno, u stalnom smo kontaktu s mušterijama, od kojih nam stižu pozitivne reakcije i potvrde da radimo dobar posao – napominje Latinović.

U njegovom poljoprivrednom gazdinstvu, inače, proizvode se i orasi, ali i med i rakija, kako za sopstvene potrebe, tako i za prodaju.

Izvor: Agro vesti

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*