Pokrajinska vlada izdvojila novčana sredstva za uređenje kanala „Kudoš“

Pokrajinska vlada je danas izdvojila 62,4 miliona dinara za uređenje meliorativnog kanala „Kudoš“, koji se nalazi u okviru kanalske mreže za odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta na području katastarskih opština Pavlovci i Vrdnik.

Kanal „Kudoš“ odvodi suvišnu vodu sa obronaka Fruške gore i uliva se u akumulaciju „Pavlovci“, sa kojom čini jedinstveni sistem za odvodnjavanje i regulaciju poplavnog talasa na tom području.

Kanal je zarastao u šiblje i stabla, posebno deo prema ulivu u akumulaciju, u širini koja izlazi iz kanalskog pojasa i zauzima poljoprivredene parcele, sa velikim procentom zamuljenja, što uzrokuje smanjenu efikasnost odvodnjavanja.

 

Objašnjava se da je obezbeđenim sredstvima predviđeno čišćenje i izmuljenje kanala, kao i izgradnja objekta u kom će biti smeštena zaštitna rešetka sa automatskom čistilicom.

Izvor: Agro vesti

 

Ovaj sadržaj je deo medijskog projekta koji je podržao Grad Novi Sad. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*