BEČEJ: Mileševo dobija postrojenja za dezinfekciju pijaće vode

BEČEJ –

Zahvaljujući investiciji vrednoj oko 10,5 miliona dinara, u Mileševu je nedavno izgrađen pomoćni objekat postrojenja za dezinfekciju pijaće vode. Projekat su sufinansirali Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u iznosu od oko 8,4 miliona dinara i Opština Bečej u iznosu od 2,1 milion dinara.

U okviru projekta izvršena je zamena postojeće tehnologije za dezinfekciju pijaće vode sa savremenom tehnologijom proizvodnje dezinfektanta na licu mesta potrošnje.

„Oksihlorogen je postrojenje za proizvodnju mešovitog dezinfektanta, odnosno mešavinu ekvivalentnog hlora u obliku natrijum-hipohlorita i hlor dioksida. Takođe, ovakvo postrojenje, doduše većeg kapaciteta, 2015. godine instalirali smo u Bečeju, potom u Bačkom Gradištu, a evo najzad u julu ove godine u naseljenom mestu Mileševo“, kaže Zoran Grbić, direktor JP „Vodokanal“ Bečej.
Osim što će postrojenje za proizvodnju dezinfektanta na licu mesta potrošnje umnogome olakšati poslovanje Javnog preduzeća „Vodokanal“ Bečej, doprineće i boljem kvalitetu vode, bezbednosti na radu zaposlenih, kao i unapređenju zaštite životne sredine, kaže naš sagovornik.

„Instaliranjem ovog postrojenja očekujemo pozitivan pomak što se tiče kvaliteta vode u mikrobiološkom delu. Očekujemo da će mikrobiološka ispravnost biti preko 90 procenata“,ističe Grbić.

Uz pomoć ovog postrojenja, „Vodokanal“ će u Mileševu, ujedno, moći i da proizvodi sredstvo za dezinfekciju, ne samo za pijaću vodu, nego i za dezinfekciju prostorija, podova, radnih površina i ruku.

Izvor: RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*