Završen Sajam ekologije u Novom Sadu

Uručenjem priznanja najboljima na ocenjivanju kvaliteta prizvoda i dizajna na Sajmu ekologije i dodelom bicikala najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Novom Sadu, 2. novembra je završen Sajm ekologije na Novosadskom sajmu.

Nakon premijernog nastupa na ocenjivanju kvaliteta proizvoda APIPHARMA, Našice, Republika Hrvatska je osvojila čak 10 Velikih zlatnih medalja za asortiman proizvoda. Za vrhunski kvalitet farmaceutskih proizvoda na bazi prirodnih sastojaka komisija im je dodelila najveće priznanje Veliki šampionski pehar Novosadskog sajma. Ostala priznanja na Veliki šampionski pehar putuje u Hrvatsku (sajam.net).

Gradska uprava za zaštitu životne sredine danas je najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Novom Sadu uručila 56 bicikala.

Uručili si ih članica Gradskog veća za imovinu i imovinsko-pravne poslove, zaštitu životne sredine, održivi razvoj i energetsku efikasnost, Mira Radenović, članica Gradskog veća za obrazovanje, Dina Vučinić, v.d. zamenika načelnika Gradske uprave za zaštitu životne sredine Andrijana Čapko i  v.d. načelnika Gradske uprave za obrazovanje u Novom Sadu, Radovan Kovačević.

Bicikli su poklonjeni u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama koje su prepoznale važnost povezivanje javnih institucija i privatnih firmi i građana, kao i važnost podsticanja dece da što više u najmlađem uzrastu koriste bicikl.

Već treću godinu zaredom Gradska uprava za zaštitu životne sredine je obezbedila 56 bicikala za najbolje učenike novosadskih osnovnih i srednjih škola. Učenike su predlagala rukovodstva škola, a to su učenici koji su se izuzetno pokazali u učenju i znanju i nisu nužno učenici generacije. Svaka škola je predložila po jednog učenika. Preuzimanje bicikala je održano na štandu Gradske uprave za zaštitu životne sredine, u okviru Sajma ekologije.

Dani enegretike i investicija se održavaju uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, kao i Projekta USAID-a „Bolja energija“ koji je zadužen za kongresne i stručne aktivnosti. Grad partner je Grad Novi Sad. Sajam ekologije se održava u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine i Gradskom upravom za zaštitu životne sredine. Generalni sponzor priredbi je Globos osiguranje. Sponzor jubileja Novosadskog sajma je Telekom Srbija.

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*