Odbor za praćenje implementacije IPARD

Drugo zasedanje Odbora za praćenje implementacije pretpristupnog programa za ruralni razvoj za period 2014-2020 (IPARD Odbor za praćenje), održaće se u utorak, 3. oktobra 2017. godine u Palati „Srbija“ u Beogradu.

Evropska komisija je, 20. januara 2015. godine, donela odluku o usvajanju predloga programa pretppistupne pomoći EU za ruralni razvoj Republike Srbije za period 2014-2020 (IPARD II program). Odlukom EK određena sredstva za realizaciju IPARD programa iznose 175 miliona evra. IPARD Odbor za praćenje je osnovan u skladu sa Okvirnim i Sektorskim sporazumom, 2015. godine, a prvo zasedanje je imao početkom 2016. godine.

Glavna tema ovogodišnjeg zasedanja IPARD Odbora za praćenje će se pre svega odnositi na trenutno stanje upravljačke i operativne strukture u procesu poveravanja poslova sprovođenja budžeta, izveštaj eksterne revizije koja je sprovedena u avgustu i septembru 2017. godine, kao i priprema za predstojeću finalnu akreditaciju od strane Generalnog direktorata Evropske komisije za poljoprivredu i ruralni razvoj koja se očekuje u novembru 2017. godine.

IPARD Odbor za praćenje članovima pruža mogućnost da svojim predlozima i radom doprinesu ostvarivanju ciljeva IPARD II programa, čime se ujedno obezbeđuje i transparentnost sprovođenja IPARD II programa.

Predstojećoj sednici će, pored članova Odbora, prisustvovati i predstavnici Generalnog direktorata Evropske komisije za poljoprivredu i ruralni razvoj, Delegacije Evropske unije u Srbiji, zatim predstavnici Ministarstva finansija, Ministarstva za EU integracije, Kancelarije za reviziju sistema upravljanja sredstvima Evropske unije.

Izvor: agrosmart

foto: pixabay

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*