E, tako se to radi…

?

Jedan od (nažalost) prilično retkih pozitivnih primera kada je u pitanju rad s lovačkim podmlatkom, stiže iz Banata, tačnije iz Lovačkog udruženja „Brzava“ u Plandištu. U pomenutom Udruženju intenzivno rade s decom, uče ih da čuvaju prirodu, da budu pre svega ekolozi, potom kako se bezbedno rukuje oružjem, kako se hrani i prihranjuje divljač, kako se pravilno lovi i još mnogo toga u vezi sa prirodom i lovstvom. Entuzijazam, znanje i energiju na decu pre svih prenose predsednik Komisije za prijem lovačkog podmlatka i upravnik lovišta Marjan Pupavac i član Komisije, Davor Ćalić.

Plandištanci za svoje mlađe, buduće kolege, kada god su u mogućnosti, organizuju odlaske na lovačačke sajmove, ekskurzije, u zoološke vrtove. .. Kako kažu u Plandištu, veliko zadovoljstvo je videti decu nasmejanu i srećnu!

?

Nedavno je u lovačkom domu u Margiti održano takmičenje u streljaštvu na kom je učestvovalo 18 članovi lovačkog podmlatka LU „Brzava“ u gađanju vazdušnom puškom na 10 metara (uz 5 probnih i 10 takmičarskih metaka). Beše neizvesno do samog kraja. Najbolji je bio Luka Ilijevski, drugo mesto je zauzeo Andrej Simonović, treće Milivoj Momir, četvrto Luka Pandurov  a peto Jovan Ćalić. Ono što je mnogo važnije od napred navedenog, po okončanju takmičenja LU „Brzava“ je postalo bogatije za još tri člana lovačkog podmlatka. Sada ih je registrovano 33, a sa onim koji su u procesu ulaska u članstvo, ima ih blizu 40.

Tako se to radi!

 

D. Knežić

1 komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*