Međunarodni sajam pčelarstva „Tašmajdan 2017”

Međunarodni sajam pčelarstva „Tašmajdan 2017“ trajaće od 4.do 8. oktobra za izlagače pčelinjih proizvoda , a za izlagače pčelarske opreme od 6. do 8. oktobra. Sajam se održava u Tašmajdanskom parku u ogranizaciji Društva pčelara Beograd, Saveza pčelarskih organizacija Srbije i pod pokroviteljstvom grada Beograda.

Prema rečima zamenika gradonačelnika Beograda, Andreja Mladenovića, grad Beograd je od 2015. godine u potpunosti prepoznao značaj pčelarstva. Preko Sekretarijata za privredu, predviđena je i data konkretna pomoć, pa je 2015. budžet bio četiri miliona dinara sa više od 65 korisnika subvencija.

„Već 2016. godine u budžetu je bilo preko šest miliona, a broj pčelara je porastao tri puta. Ovogodišnji budžet za ovu namenu iznosi više od osam miliona dinara, ali postoji i blizu 400 korisnika koji su prošli sve naše konkurse. Uspeli smo da u ove tri godine napravimo ozbiljan pomak, kao i da svake godine povećamo budžet izdvojen za ovu manifestaciju”, naglasio je Mladenović.

Dodao je da grad nije stao samo na subvencijama, pošto u tekućem mesecu predstoji i niz obuka koje će mnogo značiti i pojedincima i udruženjima iz te oblasti.

Direktor Međunarodnog sajma pčelarstva Slobodan Čumić zahvalio je Gradu Beogradu na pokroviteljstvu i podsetio da je prvi sajam pčelarstva održan pre 43 godine kao izložba.

„Tada je bilo svega desetak izlagača, a od tog vremena do danas manifestacija beleži konstantni rast” , rekao je Čumić.

Izvor: politika

foto: pixabay

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*