Zalivni sistemi od Abu Dabi fonda

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da je počela izgradnja sistema za navodnjavanje oko 50.000 hektara, koji se finansiraju iz Abu Dabi fonda.

Najviše sistema za navodnjavaje se gradi u Vojvodini, rekao je ministar Nedimović koji je sa premijerkom Anom Brnabić posetio Vršac, a u razgovoru sa novinarima dodao da Srbija 30 godina nije gradila sisteme za navodnjavanje već je samo neke od njih održavala.

„Moramo da povećamo kapacitete i da za ciklus od šest, sedam godina dođemo do 300.000, odnosno 400.000 hektara koji će biti pod sistemima za navodnjavanje, i to ne samo u Vojvodini„, rekao je ministar.

Govoreći o subvencijama za vinogradare, Nedimović je rekao da je ministarstvo poljoprivrede ove godine davalo finansijska sredstva svima koji su želeli da podignu vinograd.

On je podsetio da je ministarstvo sa 50 odsto sredstava finansiralo nabavku opreme.

„Ako oprema košta 10.000 evra, vlada je učestvovala sa 5.000 evra. Sledeće godine idemo korak dalje što se tiče vina i vinogradarstva. to je jedan od prostora gde možemo da napredujemo kao država i gde možemo da pravimo novu dodatnu vredbost„, rekao je Nedimović.

 

izvor: b92

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*