„Vinski park“ – spoj tradicije, ljubavi i kulture na jednom mestu

„In vino veritas“ davna je latinska izreka koja kaže da se u vinu krije istina, a danas se često koristi kao dosetka. Da li vino zaista krije neku istinu mogli smo da saznamo prethodnog vikenda u Sremskoj Mitrovici gde se održao festival “ Vinski park“, u Gradskom parku, sa početkom u 18 časova.

Ova vinska manifestacija prvi put je održana pre pet godina sa ciljem da promoviše vinsku i gastro kulturu u Sremu, a narednih  godina uspela je da okupi preko 100 izlagača i proizvođača vina iz cele Srbije, kao i izlagača delikatesne hrane poznate po svojoj autentičnosti i kvalitetu.

Izvor: Agro vesti

Kao veliki ljubitelji vina i domaćih delikatesa, Sremci su se dosetili kako da upotpune svoju turističku ponudu i na jednom mestu okupe kako proizvođače tako i potrošače istih, ali i stvore jedinstven prostor za razmenu iskustava sa gostima iz regiona.  Svake godine „Vinski park“ ima i zemlju gosta, a ovaj put je to bila Gruzija, koja je poznata kao kolevka vina.

Ulaz na festival je bio besplatan, a degustacija vina je bila moguća kupovinom čaše po simboličnim cenama. Posetioci su uživali u degustaciji raznih vrsta mesnih prerađevina, kulena i šunke, po čemu je Srem nadaleko poznat. Program su upotpunili i bendovi, pa su tako  osim u kvalitetnim vinima i hrani mogli da uživaju i u muzici.

Izvor: Agro vesti

Proizvodnja vinove loze i vina u Sremu je među najstarijima u Evropi, pa ne čudi što je Sremska Mitrovica jedan od lidera u ovoj oblasti, a fruškogorske padine sa svojim geografskim položajem i klimom omogućuju  uslove za gajenje raznih  sorti i  proizvodnju najkvalitetnijih vina što je dovelo do unapređenja vinogradarstva u ovim područjima.

Izvor: Agro vesti

Vino simbolizuje ljubav, hedonizam, dugovečnost, a da u svemu ovome zaista ima istine uverili su se svi koji su prethodnog vikenda posetili ovu vinsko gastronomsku manifestaciju.

 

Ovaj sadržaj je deo medijskog projekta koji je podržao Grad Novi Sad. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju  stavove organa koji je dodelio sredstva.

Izvor: Agro vesti

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*