Prvi put u Srbiji izabran „Poljoprivrednik budućnosti“

U subotu 26.09.2020. godine sa početkom u 16.00 sati, na platou Tržnog centra BIG u Novom Sadu, održan je izbor za najboljeg mladog poljoprivrednika u Srbiji, pod nazivom „Poljoprivrednik budućnosti“, u organizaciji Srpskog udruženja mladih poljoprivrednika (SUMP).

Inovativnost i održivost projekata u agraru predstavljali su ključne kriterijume prvog nacionalnog takmičenja za prestižnu titulu „Poljoprivrednik budućnosti“.

Na adresu Srpskog udruženja mladih poljoprivrednika pristiglo je oko 80 aplikacija iz svih sfera poljoprivredne proizvodnje. Najuspešniji su, pored brojnih nagrada, osvojili i putovanje u Brisel na evropski skup mladih poljoprivrednika.

Prvo mesto osvojio je Milenko Jovanović iz Laćarka, drugo mesto je pripalo Milošu Petroviću iz Čoke, a treće Milanu Bulajiću iz Bačke Palanke. Laureati naglašavaju da im je nagrada pre svega značajan motivacioni faktor

I ovoga puta Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika je imalo podršku institucija, koje su prepoznale značaj i ulogu mladih poljoprivrednika u razvoju domaćeg agrara, pre svega pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, Zadružnog Saveza Vojvodine i Garancijskog Fonda.

Izvor: Agro vesti

 

 

Ovaj članak deo je projekta koji podržala Gradska uprava za kulturu Grada Novog Sada.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*