Podrška Pokrajine za podizanje i opremanje plastenika

Ukupna vrednost dodeljenih ugovora je 20 miliona dinara

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević, uručio je danas 44 ugovora poljoprivrednicima iz Vojvodine koji su dobili bespovratna sredstva za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru. Ukupna vrednost dodeljenih ugovora je 20 miliona dinara, od čega iz pokrajinskog budzeta obezbeđeno blizu 10 miliona dinara. Realizacijom tih investicija u pokrajini će pod plastenicima biti još 47.981 kvadratnih metara.

Prema rečima sekretara Radojevića u 2016. godini je u podizanje i opremanje plastenika uložen 51 milion dinara, a sredstva je dobilo 176 poljoprivrednika. To ulaganje je omogućilo da pod plastenicima bude 213.002 kvadratnih metara.

„I u 2017. godini ćemo sigurno nastaviti sa podrškom za podizanje i opremanje plastenika, jer je reč o meri koja doprinosi intenzivnijem načinu poljoprivredne proizvodnje“, rekao je sekretar Radojević. On je dodao da u Vojvodini postoji tradicija bavljenja povrtarstvom, te da su pored podrške za podizanje i opremanje plastenika, našim poljoprivrednicima na raspolaganju i bespovratna sredstva za nabavku sistema za navodnjavanje i izgradnju eksploatacionih bunara i njihovo opremanje.

Resorni sekretar je još jednom ponovio da su mere Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu usklađene sa konkursima Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede, što registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima u Vojvodini obezbeđuje punu i pravu podršku.

Izvor: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*