Počeli radovi na izgradnji linije za sekundarnu separaciju otpada

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je danas u Pančevu realizaciju značajnog ekološkog projekta – radove na izgradnji linije za sekundarnu separaciju otpada, koja će doprineti povećanju stope reciklaže.

„Zadovoljstvo mi je što sam danas u Pančevu gde obilazim radove na novoj hali i opremi kako bi na ovaj način, zajedničkim snagama, povećali procenat reciklaže u skladu sa principima cirkularne ekonomije. Stara linija nije bila dovoljnog kapaciteta i zato se ulažu značajna sredstva, više od 170 miliona dinara, u novu opremu koja će omogućiti sekundarno odvajanje otpada po najsavremenijim standardima.

Ministarka je istakla da je preduslov za bolji kvalitet životne sredine i primarno odvajanje otpada već u domaćinstvima, na čemu Pančevo intenzivno radi. Samo kroz projekat Odvajamo, koji Ministarstvo sprovodi uz podršku EU, Grad je dobio nekoliko hiljada kanti i kontejnera i dva kamiona smećara. Vujović je rekla da je, samo kroz projekte Ministarstva zaštite životne sredine, u Južnobanatskom okrugu tokom tri godine uloženo više od 100 miliona dinara u pošumljavanje i ozelenjavanje, zamenu kotlova u toplanama, javnim ustanovama i sanaciju devastiranog zemljišta.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*