KIKINDA: Završetak najsavremenije pijace do kraja godine

Nova centralna gradska pijaca trebalo bi da u potpunosti bude izgrađena do kraja godine, a najkasnije tokom prvih nekoliko meseci 2021. To je danas izjavio Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde, nakon što je u društvu Nedeljka Kovačevića, direktora Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, obišao gradilište. Ukupna površina ovog modernog objekta iznosi 3.300 kvadratnih metara, a od tri planirane lamele, prva je izgrađena.

U punom zamahu je druga i treća faza radova. Uvažavajući nestabilnu epidemiološku situaciju moguće je da se radovi ne okončaju do kraja godine, kako je i planirano. Pandemija KOVID-19, ali i pravno – tehnički problemi zbog objekta u neposrednoj blizini gradilišta, razlozi su što izgradnja centalne gradske pijace nije okončana ovoj jula – naveo je Markov . Ukupna površina tri lamele iznosiće oko 1.200 kvadratnih metara, dok će 130 tezgi biti natkriveno.

Sigurno je da Kikinda dobija jednu od najsavremenijih pijaca u Vojvodini, pa i šire. Za naš grad, ovo je kapitalan projekat – naglasio je Markov. Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Nedeljko Kovačević, osvrnuo se na finansijke detalje izgradnje pijace.

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine izdvojila je 244 miliona dinara za sve tri faze. Lokalna samouprava namenila je oko 50 miliona dinara, dok je 16 miliona moralo da se opredeli zbog dodatnih radova, odnosno rušenja stamenog objekta pored gradilišta. Ukoliko ne bude nepredviđenih okolnosti, u vidu pogoršanja epidemiološke situacije i vremenskih prilika, očekujem da se preostali radovi okončaju u predviđenom roku – ocenio je Kovačević.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*