Festival vina u SKCNS

Ljubitelji „božanskog pića” imaće priliku 19. i 20. oktobra da uživaju u vinima vojvođanskih proizvođača u sklopu festivala koji drugu godinu zaredom Studentski kulturni centar Novi Sad (SKCNS) organizuje u svojim prostorijama na Bulevaru despota Stefana 5.

Kako je rečeno na jučerašnjoj konferenciji za novinare, za razliku od prvog, ovogodišnji festival okuplja vinarije sa šireg područja Vojvodine, a ne samo s Fruške gore, i nosi naziv „Fabrika vina”.

– U novom ruhu i pod novim imenom na festivalu će se ovog puta predstaviti vinarije „Belo brdo”, „Trivanović”, „Vinarijum”, „Kosović”, „Kovačević”, „Dumo”, „Vinum”, „Đurđić”, „Kiš“, podrum „Stojković”, Đorđe Kolarović – rekao je urednik programa u SKCNS Nemanja Vuković. – Priliku da predstavi paletu svojih proizvoda imaće i proizvođač sira „Kupres Mil?”. Druge večeri festivala od 19 sati biće održana i radionica „Vina Carigradskog vinskog druma”, koju će voditi predsednica Udruženja „Žene i vino” Mirjana Maksimović, predstavljajući na njoj četiri vina.

Ulaz na festival vina, kako je naglasio v. d. direktora SKCNS Obrad Škrbić, biće besplatan, kao što je i učešće vinarija na toj manifestaciji bez naknade. Posetioci će moći da degustiraju vina iz staklenih čaša, za koje će morati da izdvoje 150 dinara, a vina i druge proizvode plaćaće festivalskim novcem ili vaučerima, koje će moći da kupe na ulazu.

Agrarni novinar Đorđe Simović istakao je da je svaka vinska manifestacija u Srbiji, u kojoj poslednjih godina vinarstvo beleži značajne rezultate u svakom pogledu, dobrodošla, i da je sasavim logično da se u ovom prostoru u kojem inače obitava kultura, nađe mesta i za vinsku kulturu.

– „Fabrika vina” je prilika da se vinarije predstave novoj publici i da ljubitelji vina stupe u direktan kontakt s proizvođačima i tako steknu uvid u domaću produkciju – kazao je Đorđe Simović.

Izvor: Agro Vesti

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*