Drugi pčelarski sajam Dunavskog regiona

U subotu, 17. novembra, održan je drugi po redu pčelarski sajam Dunavskog regiona, na Novosadskom sajmu, u saradnji sa Savezom pčelarskih organizacija Srbije (SPOS).

Svečano otvaranje upriličeno je u 10h, u Hali „Master“, a ulaz je bio besplatan. Na ovogodišnjem pčelarskom sajmu okupio se velik broj posetilaca iz cele Srbije i regiona,a na prodajnoj izložbi bila je ponuđena razna oprema i repromaterijal za pčelarstvo.

                                                                            Foto: Agro vesti

Lipov, bagremov i kestenov med bili su samo delić bogate ponude, a pored toga, posetiocima su bili ponuđeni i kozmetički preparati, razna ambalaža, košnice, satne osnove, dimilice, vrcaljke i oprema za vrcanje meda, razna sredstva za prehranu i zaštitu pčela, lekovi i stimulativna sredstva, medonosne biljke i još mnogo toga.

Pčelarski sajam Dunavskog regiona bio je i mesti B2B sastanaka na kojima se diskutovalo o temama u oblasti pčelarske proizvodnje. Na ovim predavanjima učestvovali su i predstavnici republičkih i pokrajinskih institucija, saveza, pčelarskih organizacija Srbije, kao i razni eksperti iz inostranstva.

                                                                            Foto: Agro vesti

U Kongresnom centru „Master“ održana su dva veoma interesanta predavanja koja je vodio Doktor veterinarske medicine Horhe Rivera Gomis, espert rimske Laboratorije za pčelarstvo i Instituta za eksperimentalna istraživanja u oblasti sprečavanja bolesti životinja, regija Lacio i Toskana.

Predavanja su se odnosila na teme „Integrala borba protiv varoe i protokoli tretmana tog parazita pčela“ i „Sve o maloj košničkoj bubi kao pretećoj opasnosti za evropsko pčelarstvo“.

                                                                            Foto: Agro vesti

Predavanja ovog italijanskog eksperta su bila veoma posećena, a pčelari su mogli da čuju razne novine i tehnike u oblasti pčelarske proizvodnje koje će im biti od koristi u daljem radu, kako bi bili još uspešniji.

Video: Agro vesti

Izvor: Agro vesti

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*