Bik čije seme košta 3.000 dolara

Ovaj bik donosi pravo bogastvo svom vlasniku i iza sebe ostavlja kvalitetne potomke, a i sam je potomak kvalitetnog bika.

Juvraj je ime bika čije seme košta 3.000 dolara. Bik je težak oko 450 kg, dug oko 3,05m i visok oko 1,80m. Potomak je isto tako kvalitetnog bika i kvalitetne krave. Majka ovog bika je stara 19 godina, steona je po 16 put, a dnevno daje 26l mleka. Otac ovog bika kupljen je za svega 600 dolara, ali je od njega nastao bik koji donosi mnogo više novca. Ovo je zaista lep primerak bika bizona. Živi u jednom selu na severu Indije. Pripada jednoj od 13 najboljih rasa Bufala koji se gaje u Indiji. On je jedan od Mura bikova, koji je poznat u tom delu Indije.

Kako treba da se hrani bik da bi seme bika bilo najbolje?

Juvraj je bik koji se nalazi u društvu svoje porodice. Kada ga posetioci vide on je obično u ležećem položaju i odmara. Zimi ovaj bik spava u pokrivenoj zaštićenoj šupi na prostirci i peskovitoj podlozi, a tokom leta boravi u hladu van prostora gde spava kako bi bio odmoran i ne izlagao se naporima. Mnogi stručnjaci i posetioci su ga nazvali lepotanom među bikovima i poželeli da ga vide opet. Takođe, ovaj bik učestvuje na mnogim izložbama i tako donosi svom vlasniku zaradu.

Za vrhunsko seme bika neophodna je vrhunska dijeta! Bik se hrani na sledeći način: ima dva obrokadnevno, koja čine 20 litara mleka u koje su dodatu neophodni vitamini, 10kg jabuka, i jednaka količina stočne hrane i žitarica. Dnevno hrana za ovog bika košta oko 32 dolara.

I obavezna je šetnja bika uveče, dužina staze za šetnju je 5km, i za ovu aktivnost su zadužena dva momka.

 

 

Izvor: Farmia.rs https://farmia.rs/blog/najskuplje-seme-bika-na-svetu/

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*